Bingo

Voittotaulu ja ruletti ovat Konneveden Bingon erikoisuuksia, joita käytettiin myös 40-vuotispelissä 2009 silloisen yläkoulun salissa. Vetäjinä vuodesta 1969 mukana ollut KonnU:n kunniapuheenjohtaja Reijo Rantanen ja bingopäällikkö Risto Huuskonen, joka on urakoinut bingon parissa reilut neljä vuosikymmentä.

BINGOA Konnevedellä 50 vuotta 

Yksi keskeisen Suomen vanhimmista säännöllisesti toimineista bingoista, Konneveden Bingo, juhlii 50-vuotissynttäreitään tavallista juhlavammin sunnuntaina 31.3.2019 Lapunmäen uudella koululla (Sirkantie 6).   Kello 13 alkavassa tapahtumassa ratkaistaan myös, kuka on 21. Keski-Suomen bingomestari.  Aiemmat mestarit on luetteloitu ohessa.

- Konneveden Bingon pelipäivä  on talvikaudella syyskuun puolivälistä toukokuun loppuun sunnuntai ja alkamisaika klo 13. Kesäkaudella bingotaan tiistaisin klo 18.30 alkaen.  Pelejä on vuodessa vähintään 50 eli yksi viikossa.

- Pelaajia käy varsin laajalta alueelta keskeisestä Suomesta.  Viime vuoden mestaruuspelissä rekisteröitiin pelaajia lähes 20 kunnasta.   Paikkakuntalaisia on viidennes. Pelaajien yhteismäärä on vuodessa noin 4 000.

- Bingon tuotto käytetään Konneveden Urheilijat ry:n nuoriso- ja kuntoliikuntatoimintaan.  Muutamia huippu-urheilijoitakin on vuosikymmenten aikana bingomarkoilla ja -euroilla autettu maan ja maailman kärkeen.

- Bingorumpu ja 1990-luvun alusta numeron näyttävä sähköinen arvontalaite on arponut numerot Konnevedellä laskiaistiistaista 1969.  Aluksi pelattiin Ravintola Kytöjoessa ja Osuuspankin kerhohuoneella.  Syksyllä 1970 siirryttiin nykyiseen pelipaikkaan työväentaloon.  Muutaman vuoden ajan toinen peli pyöri Istunmäen Varislinnassa.

Vuoden 2018 bingomestaruuden jakaneet Arvi Partti (oik.) ja Pentti Häkkinen saivat kukat ja pokaalit pelin vetäjältä Reijo Rantaselta.

Mestarille kaksi tonnia!

Keski-Suomen bingomestaruuksia on ratkottu vuodesta 1999. Mestaruuspeli on pelattu pari kertaa Hankasalmella, kerran Pihtiputaalla ja muulloin Konnevedellä, jossa ns. isot ”kymppitonnin” syntymäpäiväbingot kokosivat parhaimmillaan puolentuhatta pelaajaa.  Tällä vuosikymmenellä mestaruuspelin kävijämäärä on ollut 250 tienoilla.  Bingopäällikkö Risto Huuskonen ennustaa, että päävoittona juhlapelissä oleva kahden tonnin ostokortti houkuttelee Lapunmäen koulun uusiin avariin tiloihin pelaajia keskeisestä Suomesta reilusti enemmän.

 Konneveden Urheilijoiden järjestämän juhlabingon syntymäpäiväkahvit juodaan klo 12-13. Bingon aluksi lämmitellään ilmaisella pikapelillä ja jatketaan pelaamalla kuusi jännittävää kierrosta, joilla kullakin on hajabingo, yksi, kaksi ja kolme riviä sekä pitkäbingo.  Voittoina on ostokortteja kympistä kahteen tuhanteen, Juhla-Mokkaa ja tuotekasseja.   Soolobingoa ja ventinvetoa voi harrastaa ennen peliä ja väliajalla.  Mestaruuden jakoivat viime vuonna Pentti Häkkinen Jyväskylästä ja Arvi Partti Lievestuoreelta.

 

 

 

Työväentalolla sunnuntaisin klo 13-15

Keski-Suomen BINGOMESTARIT

vuosi

voittaja

kotikunta

1999

Tiina Niskanen

Rautalampi

2000

Tuomo Valkonen

Hankasalmi

2001

Heikki Balk

Suonenjoki

2002

Raimo Huotari

Hankasalmi

2003

Matti Korhonen

Viitasaari

2004

Anna-Liisa Holm

Laukaa

2005

Esa Laitinen

Jyväskylä

2006

Hannu Minkkinen

Hankasalmi

2007

Väinö Pääkkönen

Hankasalmi

2008

Eeva Viik

Hankasalmi

2009

Seija Lampi

Äänekoski

2010

Pirkko From ja

Kaarina Jääskeläinen

Suonenjoki

2011

Eine Aliranta

Äänekoski

2012

Pirjo Koskinen ja

Markku Kautto

Äänekoski  Laukaa

2013

Reino Luoma

Petäjävesi

2014

Vappu Hytönen

Vesanto

2015

Raija Leskinen

Veikko Pynnönen

Keitele

Hankasalmi

2016

Marja-Leena Sirkka

Konnevesi

2017

Jaana Vikkeri

Marjatta Honkanen

Sisko Oksanen

Suolahti

Laukaa

Hankasalmi

2018     Arvi Partti             Lievestuore

             Pentti Häkkinen     Jyväskylä

2019     Irja Seppänen  Uurainen

             Eino Suuronen  Hankasalmi